Loading the content... Loading depends on your connection speed!

Két világ egy helyen!
Szia ősz!

 Mi már iszonyatosan vártuk, hogy megérkezzen. Ez lehet az oka annak, hogy ezt a bejegyzést totális őszlázban írtuk.

L: Már tavaly is éreztem, de idén ért el a felismerés, hogy többé már nem a nyár a kedvenc évszakom. Szeretem, tényleg nagyon szeretem, de borzasztóan viseltem ezt a hőséget. Saját magamon is meglepődtem, mikor azt kívántam, hogy legyen már vége. Nem tudtam aludni, nem tudtam normálisan öltözködni, nem bírtam utcára menni anélkül, hogy ne folyna rólam a víz. Medence meg vízpart mellett pedig nem lehetünk akkor, amikor csak kedvünk tartja. Pedig valószínűleg ott jobban éreztem volna magam.

Hazudnék, ha azt mondanám, hogy mindig ilyen lelkes voltam ennek az évszaknak a megérkezésétől. A szeptember egyenlő volt az iskolakezdéssel, amit soha nem vártam – a barátokkal való újratalálkozást leszámítva, persze – . Lehet, hogy a levelező tagozat meghagy egy bizonyos szabadságot számomra, amit a mindennapos órák régebben elvettek tőlem, vagy egyszerűen csak ahogy idősebb leszek, jobban értékelem a dolgokat magam körül, mint eddig. Márpedig az őszben annyi, de annyi dolog van, amit kötelező értékelni és szeretni. Ezért is, meg azért is, mert nekem annyira tetszett a múltkori bakancslistás dolog, hogy nem hagyhattam, hogy Kíra elvesse az ötletet, miszerint készítsünk egy újabbat. Szerinte butaság, mert a nyárin sem pipálhattuk ki az összes pontot, ráadásul bejegyzést is csak egyetlen egyről írtuk, szóval inkább süllyedjünk el szégyenünkben. Hiába ő az akaratosabb, én vagyok a nővére, úgyhogy mégiscsak le kellett mellém csücsülnie és gondolkoznia, milyen feladatokat tűzzünk ki az őszre. Ígérni nem ígérünk inkább semmit, de megpróbálunk ez alkalommal többet megörökíteni és lehetőleg nem elfelejteni beszámolni a kivitelezésükről.

K: Ahogy olvasom, Lejla már mindent leírt arról, hogy miért ismétlődik meg újra a bakancslistás projekt, úgyhogy nem sok hozzáfűznivalóm maradt. Én ugyanolyan viszonyban vagyok az összes évszakkal, mindegyiket egyaránt szeretem, mert mindnek megvan a jó és rossz oldala. A mostani őszt viszont már kimondottan vártam, de csak azért, mert Lejla kezdett hasonlítani egy nyűgös nyanyára. Na jó, nem!

Októberben születtem és ez csak még egy plusz pont, amiért szeretem az őszt. Nagyon furcsa, de ha a fázós-teázós pillanatokra gondolok, sokkal jobb érzés tölt el, mint amikor a forró nyári délutánokra. A tél és az ősz tele van gyönyörű időszakokkal, és sorolhatnám, hogy miket szeretek benne annyira, de valószínűleg nagyon hosszú lenne a lista, azonban ezeket nem hagyhatom ki: TEA, TAKARÓ, ÖSSZEBÚJÁS, SÜTŐTÖK, FORRÓ FÜRDŐ. Na? Nektek is megjött a kedvetek?

Őszi bakancslista

 1. Sütőtök ízesítésű latte-t kóstolni 
 2. Finom illatú gyertyákat vásárolni 
 3. Sétálni egy hűvös, ködös reggelen 
 4. Halloween-i tököt készíteni 
 5. Almát karamellizálni 
 6. Felmelegedni egy kandalló mellett
 7. Eltölteni egy pár napot a hegyekben
 8. Őszi dekoráció készítése a lakásba
 9. Beszerezni egy nagy, meleg és kötött pulcsit
 10. Meglepni egy szerettedet
 11. Ágyban reggelizni
 12. Faleveleket gyűjteni a közeli erdőből
 13. Ellátogatni egy nagyvárosba
 14. Lefotózni a legjobb pillanatokat
 15. Teadélutánt csapni a nagyszülőkkel/rokonokkal
 16. Megtalálni a tökéletes bőrkabátot
 17. Én-idő a fürdőszobában
 18. Őszi filmest egy pohár vörösborral
 19. Megsütni a kihagyhatatlan pitét
 20. Kávézóban elfogyasztani a tökéletes brunch-ot

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Comments are closed.

Mobile version: Enabled